Zamieszczone przez Widmo86
Zobacz wpis
Odgłos z silnika/ukł. kierowniczego przy skręcie w lewo
Zwiń
X
-
sprubuj wpierw w prawo popuść ruby od poduszki i wsadz srubokręt w otwór i przesuń jak nie wpomoże to musisz pokombinować bo jeśli nic nieda to poduszka do wymiany a ten obiaw powoduje to że ta guma się ociera o siebie i daje taki dzwięk podczas skrętu pamiętam że szukanie tego nas też przećwiczyło zanim to znależliśmy
Komentarz
-
-
Mimo iż zauważyłem przy spadku temperatur na zewnątrz, że odgłosy jakby zmalały (zapewne guma stwardniała) to zdecydowałem się na wymianę poduszki pod skrzynią (do 2.0 TDI CKFC skrzynia manual - nr katalogowy: SWAG 30 93 8515 - odpowiednik ori 5Q0 199 555 T (VW)). Cena poduszki 165 zł + 100 zł robocizna (1h zabawy u mechanika). Oczywiście odgłosy ustały
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez baasior Zobacz wpisWitam, u mnie również występuje szuranie przy skręcie w lewo, wczoraj wymieniałem tarcze klocki które już licho wyglądały, liczyłem że to będzie to. Ale dalej szura. Czyli piszecie że to poduszka. Ma ktoś nr katalogowy dla 1.4tsi 140km?
Załączone pliki
Komentarz
-
-
Witam,
Skoda O3 1.4 TSi 2013 92000 km. Mam podobny problem, z którym nie mogę sobie poradzić. Szum/szuranie przy skręcie w lewo (zarówno przy delikatnym skręcie oraz na rondzie, jazda na wprost /skręt w prawo cisza), dziś wymienione łożysko w lewym kole nic nie wniosło, nadal szum/szuranie. Dodatkowo na biegu jałowym słychać terkot, po wciśnięciu sprzęgła terkot znika, pomocy w czym tkwi problem. Czy jakieś akcje serwisowe były, ktoś coś??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luker Zobacz wpisA autko ma jeszcze gwarancje
terkot1 - https://drive.google.com/file/d/15VW...w?usp=drivesdk
terkot2 - https://drive.google.com/file/d/1mQC...w?usp=drivesdk
Mowia, ze to lozyska skrzyni (mechanizmu rozniciwego), inni, ze sprzeglo ??Ostatnio edytowany przez robroy1; 46140.
Komentarz
-
-
Potwierdzam - regulacja poduszki załatwia temat dźwięku przy skręcie.
Po wymianie poduszki przez serwis nadal był przydźwięk ale mniejszy, rozmontowałem podstawę akumulatora i przesunąłem łapę poduchy przykręconą do skrzyni w prawo (w stronę podłużnicy) - wystarczyło poluzować śruby - nie trzeba nawet podpierać silnika i skrzyni.-= BXE Power =-
Komentarz
-
-
Witajcie, zauważyłem w swojej Octavii szuranie w trakcie jazdy w lewo. Podejrzewam, że to słynna poduszka skrzyni, ale jak zadzwoniłem do ASO w swojej okolicy i podałem objawy to stwierdzili, że tematu nie znają i że trzeba przyjechać do serwisu na oględziny. Teraz moje pytanie: czy takie oględziny i ustalenie usterki jest płatne czy wykonywane w ramach gwarancji (mam jeszcze rok gwarancji). Czy mogę w jakiś sposób zasugerować że to wina poduszki skrzyni i domagać się wymiany w ramach gwarancji jeśli serwis "nie zauważy" problemu i będzie się uchylał od naprawy? A nawet jeśli serwis zgodzi się na wymianę to czy nie będą chcieli mnie obciążyć kosztami wymiany i części twierdząc, że to usterka eksploatacyjna i nie podlega gwarancji? Przebieg mojej Octavii to 66000km, jestem 2 właścicielem.
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc
Komentarz
-
Komentarz